Szállítás csak 9,80 € az összes megrendeléshez Olaszországban

Passito di Pantelleria DOC

Pantelleria DOC Fesztivál

Posted by   Marino Gianfranco Vini Sicilia
12-08-2018
0
Pantelleria DOC Fesztivál

A Pantelleria-sziget konzorcium és a Pantelleria szigetének DOC-borainak védelmére és fejlesztésére irányuló önkéntes konzorcium örömmel mutatja be a Pantelleria Doc fesztiválját augusztus 31-től szeptember 9-ig, tíz napot, melyet a Pantelleria és a DOC borok felfedezésére szenteltek. a terület kiválóságának és a sziget doc borainak termelői.

A természet, a sport, a kultúra és az étel és a bor a csodálatos esemény összetevői lesznek, ahol a Pantelleria szigetének és borainak tipikus termékei lesznek a leitmotív.

Tíz megállíthatatlan nap lesz a sziget megfigyelésére számos szempontból, amelyek minden bizonnyal egyedülállóak és exkluzívak. A kalandosabb és a természet szerelmeseinek

naponta, gyalog, kerékpárral, hajóval és kajakkal kirándulni fognak, amely lehetővé teszi, hogy megcsodálhassa a szárazföldről és a tengerből származó Pantelleria teraszok szépségét.

A wellness szerelmesei számára a sár és a meleg természetes vizek között nem lehet kihagyni a leginkább figyelemre méltó helyeket, míg a régészeti szerelmesei ad hoc útvonalakat élvezhetnek, hogy megismerjék Pantelleria régészeti lelőhelyeit és megérintsék a történelem történetét. ember ezen a szigeten.

Minden nap megrendezésre kerülnek a szőlőültetvények látogatása, hogy részt vegyenek a betakarításban, és meghallgassák a régi gazdák történetét. Délután a pincészet látogatása lehetővé teszi, hogy megnézze a szőlő borítását, és kóstolja meg az általa származó értékes nektárokat.

Ezeknek a tíz napoknak a kerekítéséhez egy sor olyan esemény, amely lehetővé teszi számunkra, hogy számtalan szempontból elmondhassuk a sziget hagyományait. Ezeknek az eseményeknek a fő tárolója a Pantelleria-kastély, amely hatalmas falai és varázslatos légköre között augusztus 31-én, 03-án és 05-ben napjainkban újjáélesztik az ősi hagyományok pillanatait, köztük bábbemutatókat, dokumentumfilmeket, történeteket a Preziosa Pantelleria bizottsággal együttműködve a föld hagyományaira szentelt költészeti estek.

A kastély belseje is a szagok és az ókori ízek helyévé válik, számtalan környezetében a terület kiválóságának termelői váltakoznak, és egy sor szemináriumot szentelnek a sziget borainak, és nemcsak a konzorcium által javasolt három nap alatt. Önkéntes a Pantelleria szigetének DOC borainak védelmére és fejlesztésére.

Folklorisztikus kihívások és játékok is lesznek, amelyek magukban foglalják a sziget ősi körzeteit.

A naplemente után az aperitifek és vacsorák éttermeiben és bárjaiban egymás után rendeznek eseményeket, ahol a Pantelleria DOC borai - száraz, fehér, pezsgő, Muscat, passito és pezsgő - a sziget főszakácsainak tipikus Pantelleria összetevőivel készült ételekkel bővülnek .

Azok számára, akik inkább a sziget ételeit szeretnék megtanulni

és receptjei közül négy találkozóra kerül sor a Pantelleria főzőiskolára.

Vacsora után az abszolút főszereplő a Pantelleria édesje lesz

Az estet mindig különböző és meglepő kombinációkban fogják megkóstolni, a szivartól a csokoládéig, a jazz-tól a meditációig. És a fáradhatatlanok számára hosszú éjszakai zene is lesz a borpárttal a szigeten elosztott éjszakai klubokban.

Ez egy olyan esemény, amelynek célja, hogy fokozza a sziget sajátosságait: termékeit, hagyományait és lakóit, akiknek munkája - különösen kemény és szélsőséges - meghatározta a „hősi” szőlőtermesztést és a szőlőtermesztés gyakorlatát. zibibbo Pantelleria fa, az UNESCO Világörökség része.

Emlékeztetünk arra is, hogy a Pantelleria Island konzorcium elindított egy sor promóciós csomagot minden ízlésre, a szállodáktól, a dammusi-tól és az üdülőhelyekig.

https: //www.pantelleriaisland.it/pantelleriadocfes ...

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Új bejegyzés

Amit az ügyfelek mondanak

Hírlevél feliratkozás

Ne maradjon le akcióinkról!