Παράδοση μόνο € 9,80 για όλες τις παραγγελίες στην Ιταλία

Passito di Pantelleria DOC

Πανελλήνιο Φεστιβάλ DOC

Posted by   Marino Gianfranco Vini Sicilia
12-08-2018
0
Πανελλήνιο Φεστιβάλ DOC

Η κοινοπραξία Pantelleria Island και η κοινοπραξία εθελοντών για την προστασία και την ενίσχυση των οίνων DOC της Νήσου Pantelleria παρουσιάζουν την παρουσία τους από τις 31 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, 10 ημέρες αφιερωμένη στην ανακάλυψη της Pantelleria και των οίνων DOC που θα περιλαμβάνουν όλους οι παραγωγοί της αριστείας αυτού του εδάφους και των ντόπια κρασιά του νησιού.

Η φύση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και τα τρόφιμα και το κρασί θα αποτελέσουν τα συστατικά αυτού του θαυμάσιου γεγονότος στο οποίο τα τυπικά προϊόντα της νήσου Pantelleria και των κρασιών της θα αποτελέσουν το λεϊτοτίφ.

Θα υπάρχουν δέκα ξεχωριστές ημέρες για να παρατηρήσετε το νησί από πολλές απόψεις που είναι σίγουρα μοναδικές και αποκλειστικές. Για τους πιο τολμηρούς και τους λάτρεις της φύσης,

θα προταθούν ημερήσιες εκδρομές με τα πόδια, με ποδήλατο, με βάρκα και με καγιάκ, που θα σας επιτρέψουν να θαυμάσετε την ομορφιά των ταράτσων Pantelleria από τη στεριά και τη θάλασσα.

Για τους λάτρεις της ευεξίας, δεν μπορείτε να χάσετε εκδρομές στα πιο υποβλητικά μέρη ανάμεσα σε λάσπη και ζεστά φυσικά νερά, ενώ οι λάτρεις της αρχαιολογίας θα μπορούν να απολαύσουν ad hoc διαδρομές για να γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Παντελλερίας και να αγγίξουν τα ίχνη της ιστορίας της άνθρωπος σε αυτό το νησί.

Οι επισκέψεις στους αμπελώνες θα οργανώνονται επίσης κάθε πρωί για να συμμετάσχουν στη συγκομιδή και να ακούσουν την ιστορία των παλαιών αγροτών. Το απόγευμα, μια επίσκεψη στο οινοποιείο θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε την οινοποίηση των σταφυλιών και να δοκιμάσετε τα πολύτιμα νέκταρ που προέρχονται από αυτά.

Για να ολοκληρώσουμε αυτές τις δέκα ημέρες, μια σειρά εκδηλώσεων που θα μας επιτρέψουν να πούμε τις παραδόσεις του νησιού από αμέτρητες οπτικές γωνίες. Το κύριο δοχείο αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το Κάστρο της Παντελερίας, που μεταξύ των ισχυρών τοίχων και της μαγικής του ατμόσφαιρας κατά τις ημέρες 31 Αυγούστου, 03 και 05 Σεπτεμβρίου θα αναζωογονήσει στιγμές αρχαίων παραδόσεων, όπως παραστάσεις μαριονέτας, προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ, ιστορίες και βραδιές ποίησης αφιερωμένες στις παραδόσεις της γης που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την επιτροπή Preziosa Pantelleria.

Οι εσωτερικοί χώροι του κάστρου θα γίνουν επίσης τόπος οσμών και αρχαίων γεύσεων, μέσα στα αναρίθμητα περιβάλλοντά του θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί της αριστείας του χώρου και μια σειρά από σεμινάρια αφιερωμένα στα κρασιά του νησιού και όχι μόνο προτεινόμενα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών από την Κοινοπραξία Εθελοντής για την προστασία και την ενίσχυση των οίνων DOC της νήσου Pantelleria.

Θα υπάρχουν επίσης λαογραφικές προκλήσεις και παιχνίδια που θα περιλαμβάνουν τις αρχαίες περιοχές του νησιού.

Από το ηλιοβασίλεμα θα γίνουν διαδοχικές εκδηλώσεις σε εστιατόρια και μπαρ για απεριτίφ και δείπνα, όπου τα DOC κρασιά της Pantelleria - ξηρό λευκό, αφρώδες, μασκάτ, παστότο και αφρώδες κρασί - θα ενισχυθούν από πιάτα από τους μεγάλους σεφ του νησιού με τα τυπικά συστατικά της Pantelleria .

Για όσους θέλουν αντ 'αυτού να μάθουν τα μυστικά της κουζίνας του νησιού

και τις συνταγές του, θα υπάρξουν τέσσερις ραντεβού αφιερωμένες στη σχολή μαγειρικής της Pantelleria.

Μετά το δείπνο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής θα είναι το Passito di Pantelleria, το οποίο κάθε

το βράδυ θα πει και θα δοκιμάσει σε πάντα διαφορετικούς και εκπληκτικούς συνδυασμούς, από πούρα έως σοκολάτα, από τζαζ μέχρι διαλογισμό. Και για τα ακούραστα, θα υπάρχουν και μακριές βραδιές μουσικής με το Wine Party στα νυχτερινά κέντρα που διανέμονται σε όλο το νησί.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των ιδιαιτεροτήτων αυτής της νήσου: τα προϊόντα της, τις παραδόσεις και τους κατοίκους της, των οποίων η εργασία - ιδιαίτερα σκληρή και ακραία - έχει καθορίσει την "ηρωική" αμπελοκαλλιέργεια και την πρακτική καλλιέργειας σταφυλιών zibibbo με το δέντρο Pantelleria, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Κοινοπραξία Pantelleria Island έχει ξεκινήσει μια σειρά διαφημιστικών πακέτων για όλα τα γούστα, που κυμαίνονται από ξενοδοχεία, dammusi και θέρετρα.

https: //www.pantelleriaisland.it/pantelleriadocfes ...

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Τι λένε οι πελάτες

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!